Den sibiriska katten

Lite fakta om den sibiriska katten
Det är ingen överraskning att en katt som har skapats i den bittra kylan i Sibirien har lång och tjock päls som skyddar den från kyla. Den sibiriska kattrasen är en stor katt som väger upp till tio kilo, med ett isolerande lager av ganska fett hår.

Sibirisk katt är faktiskt en mycket gammal ras och har därför under lång tid betraktats som ren ras av kattorganisationer. En kattentusiast började importera dessa stora katter från Ryssland till USA på 1800-talet. Intressant nog och trots att de har samma härkomst, har den amerikanska Sibiriska katten utvecklat något annorlunda kroppsform än de katter som fortfarande föds upp i Ryssland. Kanske för att katterna som importerades till USA inte var de bästa representanterna för rasen.

Den sibiriska katten har kilformat huvud med bredare panna än genomsnittet och stora, något sneda ögon och öron som pekar ut något från huvudet. Dessutom har de kort, tjock hals, en rektangulär, starkt muskulös kropp, stora runda tassar, och bred svans som smalnar något i spetsen. Amerikansk Sibirisk är lite rundare och mjukare än ryska katter och har ett milt uttryck. Ryska Sibirien har vildare uttryck och ser mer ut som stora farliga katter än söta domesticerade djur. Du kan hitta denna vackra kattras i en mängd olika färger och mönster i USA, men bara svarta eller röda färger är tillåtna i dess hemland.

Eftersom den sibiriska katten är ättling till gårdskatter är det ingen överraskning att de kan ta hand om sig bättre än de flesta andra kattraser. De är bra jägare och har tillräckligt med sunt förnuft för att hålla sig borta från problem. Dessutom är de mycket graciösa och smidiga.

Sibirierna är mycket hundliknande och den ideala kattrasen för människor som vill ha en hund men inte kan äga en. Den sibiriska katten blir mycket fäst vid sina ägare och är mycket tillgiven och lojal. De älskar att hjälpa sina familjer med sysslorna i huset och är nöjda att bara umgås med barnen och titta på TV. Den sibiriska katten är lekfull och behöver mycket stimulans för att känna sig lycklig. Men oroa dig inte om du inte har råd att köpa massor av leksaker, eftersom dessa katter anser tomma lådor, påsar, bortslängda lappar eller fjädrar vara fantastiska leksaker.

 

Det finns inga bilder i fotoalbumet än.

Jan Birkehag 26.09.2017 11:03

Bra sida! Mycket information. Funderar på att skaffa en 12 veckors han eller honkatt. Skiljer det mycket i temperament och tillgivenhet? Ska kastreras.

Ellen 05.05.2016 10:42

Den var bra men inte jätte bra jag vill ha mer fakta på vad dom äter och lite sånt var de gör

| Svar

Senaste kommentarer

07.04 | 10:24

Hej Jenny!
Det finns troligen någon ledig i kullen. Kontakta mig gärna via mail bellinkas@hotmail.se eller telefon 0768-293972.
Vänliga hälsningar
Pernilla

07.04 | 09:06

Hej
Undrar om det finns någon av ”klock-kullen” som inte är tingad?

22.01 | 07:28

Hej Ingela! Har svarat dig i messenger.

Vänliga hälsningar
Pernilla

21.01 | 23:15

Hej
Finns det någon kull på gång eller planerad? Är intresserad av en kattunge. Vi bor på landet i egen villa med härliga omgivningar. Hör gärna av dig med svar