Den sibiriska katten

Lite fakta om den sibiriska katten
Det är ingen överraskning att en katt som har skapats i den bittra kylan i Sibirien har lång och tjock päls som skyddar den från kyla. Den sibiriska kattrasen är en stor katt som väger upp till tio kilo, med ett isolerande lager av ganska fett hår.

Sibirisk katt är faktiskt en mycket gammal ras och har därför under lång tid betraktats som ren ras av kattorganisationer. En kattentusiast började importera dessa stora katter från Ryssland till USA på 1800-talet. Intressant nog och trots att de har samma härkomst, har den amerikanska Sibiriska katten utvecklat något annorlunda kroppsform än de katter som fortfarande föds upp i Ryssland. Kanske för att katterna som importerades till USA inte var de bästa representanterna för rasen.

Den sibiriska katten har kilformat huvud med bredare panna än genomsnittet och stora, något sneda ögon och öron som pekar ut något från huvudet. Dessutom har de kort, tjock hals, en rektangulär, starkt muskulös kropp, stora runda tassar, och bred svans som smalnar något i spetsen. Amerikansk Sibirisk är lite rundare och mjukare än ryska katter och har ett milt uttryck. Ryska Sibirien har vildare uttryck och ser mer ut som stora farliga katter än söta domesticerade djur. Du kan hitta denna vackra kattras i en mängd olika färger och mönster i USA, men bara svarta eller röda färger är tillåtna i dess hemland.

Eftersom den sibiriska katten är ättling till gårdskatter är det ingen överraskning att de kan ta hand om sig bättre än de flesta andra kattraser. De är bra jägare och har tillräckligt med sunt förnuft för att hålla sig borta från problem. Dessutom är de mycket graciösa och smidiga.

Sibirierna är mycket hundliknande och den ideala kattrasen för människor som vill ha en hund men inte kan äga en. Den sibiriska katten blir mycket fäst vid sina ägare och är mycket tillgiven och lojal. De älskar att hjälpa sina familjer med sysslorna i huset och är nöjda att bara umgås med barnen och titta på TV. Den sibiriska katten är lekfull och behöver mycket stimulans för att känna sig lycklig. Men oroa dig inte om du inte har råd att köpa massor av leksaker, eftersom dessa katter anser tomma lådor, påsar, bortslängda lappar eller fjädrar vara fantastiska leksaker.

 

Det finns inga bilder i fotoalbumet än.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Jan Birkehag | Svar 26.09.2017 13.03

Bra sida! Mycket information. Funderar på att skaffa en 12 veckors han eller honkatt. Skiljer det mycket i temperament och tillgivenhet? Ska kastreras.

Ellen | Svar 05.05.2016 12.42

Den var bra men inte jätte bra jag vill ha mer fakta på vad dom äter och lite sånt var de gör

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.09 | 21:30

Hej.
Jag går i tankar att skaffa mig katt igen efter att min 17 år gamla katt blev sjuk och måste avlivas.
Nu skulle jag vilja titta på en sibirisk katt.

...
01.09 | 17:16

Hej!
Jag heter Eva och bor i Norrköping. Jag är intresserad av att köpa sibirisk katt.
Går det att lämna en intresseanmälan ? Mvh Eva Wallman

...
14.06 | 19:17

Hej Ida!
Ja det finns plats. Skicka gärna ett mail till bellinkas@hotmail.se för vidare kontakt.

Mvh
Pernilla

...
14.06 | 18:10

Hej!, Finns de plats till våran katt Boris från tisdag 16/6 till söndagen 22/6. Mvh ida

...
Du gillar den här sidan