Den sibiriska katten

Lite fakta om den sibiriska katten
Det är ingen överraskning att en katt som har skapats i den bittra kylan i Sibirien har lång och tjock päls som skyddar den från kyla. Den sibiriska kattrasen är en stor katt som väger upp till tio kilo, med ett isolerande lager av ganska fett hår.

Sibirisk katt är faktiskt en mycket gammal ras och har därför under lång tid betraktats som ren ras av kattorganisationer. En kattentusiast började importera dessa stora katter från Ryssland till USA på 1800-talet. Intressant nog och trots att de har samma härkomst, har den amerikanska Sibiriska katten utvecklat något annorlunda kroppsform än de katter som fortfarande föds upp i Ryssland. Kanske för att katterna som importerades till USA inte var de bästa representanterna för rasen.

Den sibiriska katten har kilformat huvud med bredare panna än genomsnittet och stora, något sneda ögon och öron som pekar ut något från huvudet. Dessutom har de kort, tjock hals, en rektangulär, starkt muskulös kropp, stora runda tassar, och bred svans som smalnar något i spetsen. Amerikansk Sibirisk är lite rundare och mjukare än ryska katter och har ett milt uttryck. Ryska Sibirien har vildare uttryck och ser mer ut som stora farliga katter än söta domesticerade djur. Du kan hitta denna vackra kattras i en mängd olika färger och mönster i USA, men bara svarta eller röda färger är tillåtna i dess hemland.

Eftersom den sibiriska katten är ättling till gårdskatter är det ingen överraskning att de kan ta hand om sig bättre än de flesta andra kattraser. De är bra jägare och har tillräckligt med sunt förnuft för att hålla sig borta från problem. Dessutom är de mycket graciösa och smidiga.

Sibirierna är mycket hundliknande och den ideala kattrasen för människor som vill ha en hund men inte kan äga en. Den sibiriska katten blir mycket fäst vid sina ägare och är mycket tillgiven och lojal. De älskar att hjälpa sina familjer med sysslorna i huset och är nöjda att bara umgås med barnen och titta på TV. Den sibiriska katten är lekfull och behöver mycket stimulans för att känna sig lycklig. Men oroa dig inte om du inte har råd att köpa massor av leksaker, eftersom dessa katter anser tomma lådor, påsar, bortslängda lappar eller fjädrar vara fantastiska leksaker.

 

Det finns inga bilder i fotoalbumet än.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Jan Birkehag | Svar 26.09.2017 13.03

Bra sida! Mycket information. Funderar på att skaffa en 12 veckors han eller honkatt. Skiljer det mycket i temperament och tillgivenhet? Ska kastreras.

Ellen | Svar 05.05.2016 12.42

Den var bra men inte jätte bra jag vill ha mer fakta på vad dom äter och lite sånt var de gör

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.09 | 19:37

Hej
Har du någon sib kvar😀
De var super fina😻

...
11.06 | 16:52

Hej!

Smsade dig i maj om du kunde ta emot Frosty den 11/8-19/8.Det gick bra,nu undrar jag om han verkligen är inbokad det datumet.Jag skickade bara ett sms

...
10.06 | 17:21

Hej Pernilla! Vi pratades just vid och du bokade in min katt Siri mellan 1 aug-14 aug. Mitt tel.nr är: 0705373744. Mvh Tina Bencker

...
07.06 | 11:13

Hej jag undra ifall ni har ett ledigt rum med utegård den 15-17/6? Det gäller en katt vid namn Pisen. Ni kan nå mig på 0761776926.

...
Du gillar den här sidan